ДИРЕКТЕН ВНОСИТЕЛ НА ХАВЛИЕНИ КЪРПИ И ХАЛАТИ

Спално бельо фирми

Posted by Spalno Belio 06.11.2020 0 Comment(s)

Във физическите и онлайн магазините ще намерите спално бельо на много и различни български и вносни фирми. Цените за спалните комплекти за легло варират в зависимост от състава, производствената техника, размера, дизайна, марката и други начини за определяне на стойност. В този пост ще ви дадем някои актуални данни затова от какво зависят цените на спалното бельо и какъв е ценовия диапазон.

 

 

Сред фирмите за спално бельо на европейския пазар съществуват различни пазарни категории. В ниския сегмент са обикновените и евтини спални комплекти за легло. Този сегмент е доминиран от продукти от наши и чужди производители на спално бельо, направени от изкуствени влакна, като полиестер и полиамид (найлон) или смеси от тези влакна като микрофибър. Понякога изкуствените влакна се смесват с памук, но в сегмента от нисък клас не се предлагат спални комплекти от 100% естествени влакна. Дори в средно-ниския сегмент има сравнително малък избор.

 

В средния сегмент спалните комплекти често се произвеждат с устойчиви суровини и са по-модерни, отколкото в сегмента от нисък клас.

Средно-високият сегмент ви предлага най-много възможности. За да се харесат на  потребителите, производителите често добавят допълнителни неща към изделията чрез ръчна изработка, бродерии и дантели.

 

Във високия сегмент са дизайнерските продукти, които отговарят на най-високите стандарти.

Какви са крайните пазарни цени за спалните комплекти на различните фирми? За да придобиете представа на цените на спалните комплекти от естествени влакна в ниския, средния и високия пазарен сегмент, произхода и качеството на материалите са ключови тук.

 

Основните потребителски цени на спално бельо от естествени влакна като памук, бамбук, лен и други са:

  • Средно-нисък - 25–45 евро
  • Средно-висок - 45–150 евро
  • От висок клас - € 150 или повече

 

Европейската потребителска цена на вашите комплекти за легло е около 4 до 6½ пъти по-голяма от продажната ви цена. Доставка, вносът и обработката добавят 15–20%. Търговците на едро добавят допълнителни 50–90% надценка. Търговците могат да добавят още 90–150% към цената.

 

Оригиналната ви продажна цена зависи в голяма степен от произхода, качеството и цената на суровините. Например средните цени на памука се колебаха значително през последните години. От време на време повишаването на цените на суровините не се отразява пряко на потребителя, но оказва натиск върху маржовете на износителите, вносителите и търговците на дребно.

 

Възприемането на стойността на вашия продукт в избрания сегмент определя цената му. Качеството и цената на вашите комплекти за легло трябва да съответстват на очакваното в избрания от вас клас.